18 Haziran 2012 Pazartesi

Yaratılış Gerçeği -1-



papağan
İşte Rabbiniz olan Allah budur. O'ndan başka İlah yoktur. Herşeyin Yaratıcısı'dır. Öyleyse O'na kulluk edin. O, herşeyin üstünde bir vekildir. Gözler O'nu idrak edemez; O ise bütün gözleri idrak eder. O, latif olandır, haberdar olandır. Gerçek şu ki size Rabbinizden basiretler gelmiştir. Kim basiretle görürse kendi lehine, kim de kör olursa (görmek istemezse) kendi aleyhinedir. Ben sizin üzerinizde gözetleyici değilim.
(Enam Suresi, 102-104)
çekirge
Çekirge sürüleri çok kalabalıklardır ancak adeta tek bir vücut olarak hareket ederler. Bu sürülerin bazılarının 3-5 kilometre genişliğinde ve metrelerce derinlikte olduğu tespit edilmiştir. Bu canlılar yumurtalarını toprağın içine tohum gibi yerleştirirler ve çekirge larvaları uzun bir süre toprağın altında kaldıktan sonra, yeryüzüne topluca çıkarlar.
gelincik
... Biz gökten su indirdik, böylelikle orada her güzel olan çiftten bir bitki bitirdik. Bu, Allah'ın yaratmasıdır. Şu halde, O'nun dışında olanların yarattıklarını Bana gösterin. Hayır, zulmedenler, açıkça bir sapıklık içindedirler.
(Lokman Suresi, 10-11)
köpek yavrusu
İnsanların dostu ve yardımcısı olan sevimli köpekler de Yüce Allah'ın insanlar için boyun eğdirdiği varlıklardır. İnsan çevresine baktığında bunun gibi Allah'ın pek çok ayetiyle karşılaşır. Bunlar düşünebilen insanlar için birer ibret vesilesidir.
karıncılar
Karıncaların bilinen yaklaşık 8800 çeşidi vardır. Her çeşidin de kendine özgü, hayranlık verici özellikleri bulunur. Teknoloji, kollektif çalışma, askeri strateji, gelişmiş bir iletişim ağı, örnek ve rasyonel bir hiyerarşi, disiplin, kusursuz bir şehir planlaması... İnsanların her zaman yeteri kadar başarılı olamadığı bu alanlarda, karıncalar daima başarılıdırlar.
kaplan yavrusu
Her canlı, kendisini savunmak için farklı yeteneklerle birlikte var edilmiştir. Kimisi çok hızlı ve çeviktir; kendini kaçarak kurtarır. Kimisi yerinden kımıldayamaz, ama sağlam zırhlarla kaplıdır. Kimisi, olağanüstü "korkutma" becerilerine sahiptir. Bazıları, zehirli, yakıcı, ya da kötü kokulu sıvılar püskürtür. Bunların her biri Allah'ın yaratma sanatındaki mükemmelliğin göstergesidir.
kuşlar
Kendi rızkını taşıyamayan nice canlı vardır ki onu ve sizi Allah rızıklandırır. O, işitendir, bilendir.
(Ankebut Suresi, 60)
deniz canlıları
O Allah ki, yaratandır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir.
(Haşr Suresi, 24)
kız çocuğu, bebek
Bir molekülün, bu molekülü oluşturan atomların plan yapması, bu plana uygun hareket etmesi, verilen emri anlayarak, uygulaması, tesadüfen ortaya çıkması mümkün olmayan olaylardır. İşte bütün bu olağanüstü olaylar, bugüne kadar yaşamış olan ve halen yaşayan milyarlarca insanın bedenlerinde her birinin bedeninde gerçekleşir ve resimdeki bebek oluşur. Allah üstün güç sahibi olan Yaratıcımız'dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder